3 Haziran 2007 Pazar

Fehmi Koru BİLDERBERG Toplantısına neden katıldı?

bab-ı Ali`nin son dönem en etkili kalemlerinden birisi olan Fehmi KORU Bilderberg Toplantısı`na neden katıldı dersiniz

Kendisinin köşesinde – yazısında ifade ettiği gibi Bilderberg`e katılım daveti aldığında hayır demeyi istediğini ancak bu cevabın bu güne kadar Bilderberg`e dışarıdan bakan birisinin önyargılı cevabı olacağı için kabul etmenin daha uygun olacağını kayda geçirmişti.

Peki! Fehmi KORU Bilderberg toplantısına neden katıldı dersiniz?

Türkiye`de cemaatler var. Bunların başında bulunan insanlara kanaat önderleri diyoruz.

Köşe yazarları da kendi okurlarının kanaat önderi konumunda olan insanlar. Günlük yaşamımızda kullandığımız kelimeler ve üslupta etkisi olan tesirli insanlar.

Bazen olayları ve konuları onların bakış açıları ile yorumluyor, zihnimize köşelerinden akan bilgileri adeta hapsediyor ve zembereğimizi bu kapsamda kurduruyoruz.

Sonrada mekanizması her sabah – akşam kurulan saat gibi ortalıkta paytak paytak dolaşıyoruz.

EEE tabiî ki böylesi insanların kanaat önderleri cemaat liderleri kadar önemli.

Konuya yakın bir dostumuzdan örnek vererek devam edelim. Bu dostumuz – arkadaşımız ülkemizin et değgin gazetesinde köşe yazarı olsun. Bakanlar bile onu bir solukta okuyuversin. Bürokratlar ulusal meselelerde onun bakış açısını mihenk bellesin.

Bu konuma gelmiş bir gazeteci – köşe yazarı tabiî ki boş bırakılmamalıdır. İnsanları nereye yönlendireceği meçhul olmamalıdır. Onun için Mesela son derece üst rütbeli bir devletlü bu arkadaşımızı arayarak "Devletin devamı, milletin selameti için size ve görüşlerinize çok ihtiyaç var. Sizin fikirleriniz ile beslenen insanlar devletimizin kamusal gücünü – kitlesel bütünlüklere ulaşma etkisini sağlıyor. Bu doğrultuda kamuoyuna ne kadar çok nüfuz edebilecek unsurlar ile bezenirseniz o kadar etkili olursunuz. Bu ölçüde de devletimize hizmet edersiniz" dese.

Bu terbiye ile büyümüş bizler tabiî ki devlete hizmette asla geri durmayacağız.

Aynen cemaat liderlerine ziyarette bulunan üst düzey erkan gibi. Birisi bir cemaat liderini ziyaret ettiğinde o lider ne yapıyor – yaptırıyor ?... Düşünsenize. Emekli bilmem kim ziyaretine gelmiş. Halihazırda görevde olan meslektaşlarının da selamlarını getirerek "Efendim. Sizi ve grubunuzu yakından beğeni ile izliyor, görüşlerinize çok değer veriyoruz. Çok önemli konularda devletimize adeta beşinci kol faaliyeti gibi yararlar sağlıyorsunuz. Şu hususları da dikkate alsanız o kadar iyi olur ki. Takdirlerinize sunuyorum. Bu dönemde bu konuların sizler gibi münevver kanaat önderleri tarafından gündeme getirilmesi çok ama çok önemli. " dese

Bu talep ister bir partinin desteklenmesi, ister bir konuda taraf olunması şeklinde olsun. Ne kadar etkili bir durum.

Hele bu cemaat lideri toy ise vay onun haline. Acar gazeteci – köşe yazarı gibi tongaya düşer.

Yoksa Cemaatler devleti ve derin devleti çok iyi bilirler. Zira nesilden nesile aktarılan bir bilgi – kültür – irtibat geleneği vardır.

Aynen gazetecilerde olduğu gibi. Etkinliğiniz arttıkça, görüşlerinizin tesiri güçlendikçe sizlere gelmeye başlarlar.

Ya tüketmek için, ya da tükettirmek için.

Bu konuda en çabuk dolmuşa binen, vatan millet namına anında kanımızı döktürmeyi göze alan bizler hep şehit olmuşuzdur.

Baksanıza Çanakkale`den bir tane gazimiz çıkmadı. Yani 250 bin şehide kıyasla..

Gazetecilik merakı ile doğrusu ben de katılırdım. Hem Koru gibi Bilderberg şöyle – böyle diye de yazmadım. Bir de Bilderberg`in 3 adet 13 kişilik 39 kişiyi teşkil eden konsülü var. Oraya alınmış mı? Alınır mı?

Her neyse Fehmi Koru`nun neden katılmış olabileceğini sadece bir tahmin ile dile getirdim.

Göründüğü gibi son derece ilginç bir durum sözkonusu…

Sizce Fehmi KORU Bilderberg toplantısına neden katıldı ?

Hiç yorum yok:

kitap özetleri